כניסה
למנויות
צרו קשר

קובה סלק של מירי

קובה סלק של מירי

רכיבים:

לבצק:
1 קג' סולת
1/2 כוס קמח לבן רגיל
5-6 כפות שמן
מלח, פלפל
כוס וחצי מים.
למלית:
1/2 קג' בשר טחון
מלח, פלפל שחור
2 בצלים גדולים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
למרק:
בצל
2 סלקים קלופים וחתוכים
כוסברה / או פטרוזיליה
גבעול סלרי
1 רסק עגבניות קטן
4 שיני שום
כף סוכר
מיץ מלימון גדול
*ניתן להוסיף גם גזר

אופן הכנה:

לבצק:

שמים בקערה את הסולת, קמח, שמן, מלח ופלפל. מערבבים בכף עץ ובהדרגה מוסיפים את המים עד שנוצר בצק נוח לעבודה (אם יש צורך נוסיף עוד קצת מים)
למלית:
מטגנים את הבצל + השום (אפשר להוסיף גרגירי כמון ולטגן עם השום והבצל בשלב זה)
מוסיפים את הבשר - ממליחים ומפלפלים ומטגנים תוך ערבוב ופירור הבשר כ 5 דקות עד שהבשר שחום לגמרי.
לאחר שהבשר מתקרר ניתן לערבב עם פטרוזיליה או כוסברה.
*כדי למלא את הקובה מכינים בצד קערית לשטיפת הידיים. יוצרים כדורים ומניחים על יד אחת, באמצעות האצבע של היד השנייה יוצרים גומה ומסובבים תוך כדי את הכדור ואז שמים מהמלית וסוגרים.
טיפ: כדי שהכדורים יצאו יפים וחלקים מרטיבים את כפות הידיים ומגלגלים את הכדורים.
למרק:
מכינים את המרק מהרכיבים הנ"ל.
אחר שהמרק רותח מוסיפים את הקובה, מביאים לרתיחה שוב ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשעה.
לפני ההגשה ניתן להוסיף למרק חופן נאה של פטרוזיליה או כוסברה קצוצים

איך נתייחס:

מהנ"ל יוצא כ 45 כדורי קובה. 
כ 5352 קלוריות לקובה בלבד.

כל קובה נתייחס כמנה וחצי של פחמימה וחלבון יחד.
אם נניח יש 3 מנות חלבון ומנה פחמימה לארוחה + מנת שומן בתפריטים 12/13 = עד 3 קובה כחלבון, פחמימה והשומן של הארוחה.
בתפריטים 15/16 = עד 3.5 יחידות כארוחת צהריים, מוסיפים סלט ונהנים.

(אם רוצים גם סלק/גזר/אורז אז נפחית בהתאם, כל 3/4 קובה שוות ערך למנת פחמימה/חלבון כשזו הכמות שיצאה לנו ואם יוצאת כמות אחרת נחלק את הערך של הקובה במספר הקציצות שיצאו לנו)

 
להאמין. לפעול. להגשים.